8.10.2007

O ekstremnem kolesarju, ki ni ekstremist

Zapisano pod: Internet, Zabava, Šport — markobaloh 8.10.2007 ob 22:35

Ne moreš verjet, kako gre leto hitro naokoli. Zdi se mi, kot da bi bila pomlad šele včeraj, pa je tu že jesen, pravzaprav bo prav kmalu tu zima. To morda najbolj občutimo po temperaturnih spremembah, otroci že veselo nosijo domov viruse, skratka pripravljamo se na zimo. Prejšnji teden smo imeli najmanjša dva na “bolniški”, pa Irma je se tudi nekaj malega nalezla, jaz sem pa kljub smrkanju uspel narediti tri treninge – to je, če vožnji po 1,5h ali 2h rečete trening. Bo kdo rekel, saj zakaj bi pa konec sezone več treniral, in seveda bi imel prav. 

Sem naredil malo statistike za september in mogoče bo kdo zgrožen nad mojo “neprofesionalnostjo”, nekdo drug bo pa vesel, ker bo videl, da sem daleč od ekstremista, čeprav se imam za ultra-kolesarja. V septembru sem naredil 11 treningov (ali bolj natančno, 9 treningov, 1 brevet in 1 dirko na 24 ur) in v teh 11 vožnjah sem prevozil 1.745 km. Če odštejemo dirko z 898km in brevet z 215km, dobimo 9 treningov in 632km. Se komu zdi to ekstremno?? 70,22km/trening? In kako naj to razložim? Bo “jesenski počitek” zadostovalo? :)  

Je pač tako, da sem osebno vedno dal prednost družini pred biciklom in se mi zdi primerno, da se v tej “mrtvi” sezoni bolj posvetim svojim najbližjim, saj za pripravo na prvo dirko sezone (DOS 2008, 8.maja) bo časa več kot dovolj tudi po Novem letu. Da bi naredil popolno pavzo je pa še prezgodaj, saj bi bil greh ne izkoristiti vsaj dveh ali treh sončnih dni v tednu. Kot sem že velikokrat povedal je tudi za moje možgančke (ali če hočete – živčke) nujno potrebnih vsaj nekaj ur znojenja na teden, da na kolesu “izpumpam” svoje morebitne problemčke ali ohladim živce in sem potem doma stari, dobri, “ne dam se sprovocirat” oči. Velja pa tudi, da spočit toliko lažje obrneš kako veliko šajbo in tako se mi zgodi, da v 1h 40min kolikor si jih vzamem za trening, prevozim 59km. 

In to s tole igračko (saj je ORCA 2007 naprodaj, kot ste verjetno že opazili), tule sva pred treningom s prijateljem Maticom:

Bodi dovolj o mojem treningu, morda samo še to, da bom takole 2-3x tedensko nadaljeval, dokler bo tako lepa jesen. KO se enkrat vreme “skisa” pa sledi 14 dni prave pavze in potem ponovno začetek z baznimi treningi. Ti bodo letos glede na službene in družinske obveznosti potekali kot zadnja leta, torej večinoma na trenažerju, preko vikenda pa morda na cesti (odvisno od vremena). 

O mojem planu za 2008 več kdaj drugič, zaenkrat toliko, da se že pogovarjam s svojimi zvestimi sponzorji in upam, da bodo podprli tudi moje projekte v letu 2008, seveda pa bomo delali tudi na tem, da se jim pridruži še kak novi sponzor. Jaz bi svoje projekte rad delal še na višjem nivoju, kar si želijo tudi sponzorji, za to pa je potreben denar in kdo ima tu glavno besedo je jasno. Glede na to, da je naša usmeritev že leta in leta pravilna mislim, da se bodo pogajanja iztekla po željah vseh in bi znali v letu 2008 presenetiti

Oglejte si tudi mojo stran www.markobaloh.com.

 • Share/Bookmark
 

2 komentarjev »

 1. Komentar avtorja Jure — 9.10.2007 @ 12:12

  Lep blog nasplošno, drugače pa za “normalnega” človeka, kar ti definitivno po eni strani si(očetovstvo,služba,…) je 1745km vseeno zelo veliko.Tako da kar tako naprej in uspsešno sledečo sezono.

 2. kedaKomentar avtorja keda — 15.10.2007 @ 14:51

  Ne samo za “normalnega človeka”, sam sem tekmovalec, sicer gorski kolesar ampak ne naredim skoraj noben več km.
  Druugače pa fajn, da si si omislil blog. Bomo prebral in pokomentiral kaj o tvojih ekstremnih podvigov. Sprva pa si le malo spočij, čeprav vem da se je ob takšnih lepi sončnih jesenskih dnevih kar težko nazaj držat.
  lp

RSS vir za komentarje na objavo. | TrackBack URL

Komentiraj

XHTML ( Uporabite lahko naslednje tag-e ): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> .

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !